marți, 4 februarie 2014

Fericire?

Zambesti. Dar esti cu adevarat fericit? Esti sigur ca nu e doar un zambet fals? Sigur nu il folosesti drept armura sa pari puternic in fata problemelor?


Te-ai folosit de mii de zambete pentru a ascunde tristetea din ochii tai. Ai crezut ca poti schimba realitatea. Dar ai facut o greseala. Parea neinsemnata, dar nu ti-ai dat seama ca acea greseala a schimbat totul. De ce nu ai crezut in acele zambete? Credeai ca nu te ajuta cu nimic? Cat de mult gresesti. Nici tu nu te credeai cand zambeai, te bucurai ca ai reusit sa ii convingi pe ceilalti ca esti bine. Te-a ajutat cu ceva? Nu cred. Sigur nu. Ti-ai facut mai mult rau. De ce nu ai inteles ca trebuie sa zambesti pentru tine, nu pentru ceilalti? De ce nu incerci sa iti folosesti zambetul ca pe o forta ce te ajuta sa depasesti orice situatie mai dificila? De ce nu incerci sa crezi ca daca zambesti din suflet, toate problemele incet vor disparea?

Si-acum gandeste-te putin. Sigur iti amintesti acele lucruri marunte ce te faceau sa zambesti. Erai copil, parintii iti cumparau o jucarie, ai crescut, ai reusit sa iti iei ceva din banii tai, bani castigati muncind si economisind din greu, cineva spune o gluma, cerul e mai diferit azi, te-ai ametit prima data, un bebelus s-a apropiat de tine si te-a luat de mana, desi nu il cunosteai, cineva te-a sunat doar sa iti spuna cat de mult te iubeste, ai ajuns la timp pentru a-i spune cuiva ca iti va lipsi, ai vazut curcubeul dupa mult timp, ai surprins un cuplu de batranei tinandu-se de mana, iubitul s-a trezit somnoros si ti-a spus “buna dimineata”, ai primit un mesaj de multumire din partea unui prieten, ai primit cadoul pe care ti-l doreai de mult, ti-ai revazut fratele/sora/familia  dupa cateva zile in care ti-a lipsit sau inca alte mii de lucruri carora poate nu le dadeai prea multa importanta, dar care au insemnat foarte mult. 
Sigur ai zambit macar putin ca ti-ai adus aminte de toate acestea. 
Poate ai uitat sa te bucuri de lucrurile mai marunte. 
Dar incearca sa faci ceva ce te va ajuta foarte mult. 
Incearca sa te bucuri din nou de aceste mici placeri ale vietii si cu siguranta vei putea spune ca esti fericit. 
Tine minte, trebuie doar sa stii sa traiesti. Zambeste cate putin in fiecare zi ! :)
Restul vine de la sine.

Viata e mai frumosa cand zambesti din toata inima ! :)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu